Chris Squire, bassist en mede-oprchter van Yes, overleden

Eén van de meest bijzondere bassisten van het symfonische rock genre is afgelopen zondag overleden.

Chris SquireOprichter en vast lid van Yes

De band Yes, opgericht in 1968, stond bekend om zijn soms ingewikkelde harmonieën en meerstemmige, vaak hoge zang van Anderson en zware bas van Squire en de virtuositeit van de muzikanten. Het basspel van Squire stond bekend als agressief, dynamisch en melodisch. Squires hoofdinstrument was een Rickenbacker 4001, die hij vanaf 1965 bezat. Zijn unieke basgeluid bereikte hij door het toepassen van bi-amping en het gebruik van effectapparatuur als tremolo, phaser en wah-wahpedaal.
Bij Chris Squire - bijnaam Fish gegeven door drummer Bill Bruford - werd in mei acute leukemie vastgesteld. Hij werd 67 jaar.Vinyl LP

Muziek op Vinyl

  VinylLP is een online vinyl lp winkel, gespecialiseerd in classic rock records. Behalve nieuwe grammofoonplaten verkopen we ook tweedehands lp's. Zo'n lp wordt altijd schoongemaakt en de plaat krijgt een nieuwe binnenhoes. Ook worden de albums voorzien van plastic lp hoezen.
Lp's zijn heden ten dage weer erg populair. Leuk om als cadeau bij Sinterklaas of Kerstmis of voor een verjaardag te geven. Of u nu een Queen lp of een Abba lp zoekt. Meestal hebben we deze op voorraad. Kijk ook even bij onze vinyl lp aanbiedingen.
Voor goede en goedkope vinylplaten moet u dus bij VinylLp zijn.
Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere