Chester Bennington van Linkin Park plaagt zelfmoord

De zanger van Linkin Park, Chester Bennington, leek na turbulente tijden van drugs en drank zijn leven op de rails te hebben, maar pleegde donderdag 20 juli toch zelfmoord.

Chester BenningtonBennington deed dat op de dag dat zijn goede vriend de Soundgarden-zanger Chris Cornell 53 jaar zou zijn geworden, die in mei ook al zelfmoord pleegde. Bennington was zwaar aangedaan door Cornells dood en zong op zijn begrafenis.
De zelfgekozen dood van de zanger is hard aangekomen in de muziekwereld. Linkin Park geldt als een van de grootste bands ter wereld en zijn vertegenwoordigers van het nu-metal genre, waarin stevige gitaren samenklinken met rap. De vocalen van Bennington waren echter het meest kenmerkende onderdeel van het geluid van Linkin Park, waarbij hij veel pijn uit het verleden van zich afschreeuwde, zoals het jarenlang seksueel misbruik door een vriend van zijn vader. Iets wat hij lang verzweeg.
Een maand voor de dood van Bennington stond Linkin Park nog in de Ziggo Dome in Amsterdam. Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere, info@vinyllp.nl