Bruce Springsteen verkoopt zijn muziekcatalogus

Bruce Springsteen heeft een half miljard dollar ontvangen voor de verkoop van de opnames van en rechten over zijn muziek aan Sony Music.
Bruce SpringsteenVeel internationaal beroemde muziekartiesten kiezen ervoor om hun muzikale erfenis te verkopen. Onder meer Paul Simon, Neil Young en Bob Dylan gingen Springsteen voor. Dylan verkocht de rechten op 600 van zijn liedjes vorig jaar aan Universal Music Group voor een kleine 400 miljoen dollar.
De erven van Michael Jackson hebben de muziekcollectie van de in 2009 overleden zanger verkocht aan Sony. De platenmaatschappij had maar liefst 750 miljoen dollar over voor de rechten van duizenden nummers van onder meer The Beatles. Jackson had die collectie in 1985 gekocht voor (maar) bijna 50 miljoen dollar. Tien jaar later bracht hij de helft onder bij een joint venture met Sony. De familie van de zanger heeft na de dood van Jackson ook de andere helft aan de maatschappij overgedragen. Het gaat onder meer om de rechten op muziek van Michael Jackson zelf, The Beatles, Marvin Gaye en The Rolling Stones. De erven van de overleden popster behielden wel alle rechten van de muziek die is geschreven door Jackson.Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere, info@vinyllp.nl