Wat hebben de bands Oasis, Kinks, Beach Boys, Kings of Leon gemeen?

Juist, familieleden die continu ruzie hebben/hadden.

Everly brothers

Everly Brothers

En dit zijn niet de enige voorbeelden, die elkaar soms het licht niet in de ogen gunnen.The Everly Brothers leek een rimpelloze samenwerking, totdat Don Everly in 1973 behoorlijk aangeschoten op het podium verscheen in Hollywood, waarop z’n broer Phil zijn gitaar aan stukken sloeg op de scene en liet Don alleen op het podium achter, die vervolgens het publiek achterliet met de woorden:  'The Everly Brothers died ten years ago'. Tien jaar spraken de broers geen woord meer met elkaar, ze zagen elkaar in die tijd eenmaal, in 1975, op de begrafenis van vader Ike. Op 22 september 1983 traden ze weer samen op, het fameuze Reunion Concert in de Royal Albert Hall in Londen. Het was een begin van een succesvolle comeback. In 2014 overleed Phil.

Je moet het maar van je familie hebben

Broedertwist is een rode draad in de popmuziek. Het begon al in de jaren 40 met het country duo The Louvin Brothers. Op het podium leek het geweldig. Daarbuiten was het moord en doodslag.
Oasis is natuurlijk ook zo'n groot voorbeeld. De ruzie tussen de gebroeders Gallagher is bij iedereen bekend. Het zorgde voor het uiteenvallen van misschien wel de meest succesvolle band na the Beatles. Echter nu na 6 jaar lijkt er een kentering. Noel en Liam Gallagher zouden hun ruzie hebben bijgelegd. Daarmee staat nog maar weinig een terugkeer van Oasis in de weg staan. We wachten met spanning af.
Drie broers plus een neef in de band is natuurlijk helemaal vragen om problemen. De drie Wilson broers en neef Mike Love lagen bij the Beach Boys regelmatig met elkaar overhoop. Hierbij ging het voornamelijk over macht : wie is de leider van The Beach Boys. Triest maar waar.
Bij Kings of Leon, bestaande uit drie broers en een neef, ging het ook regelmatig mis. De band kreeg zelfs tijdens een Schots festival ruzie op het podium. Achter de schermen na het concert vloog Caleb zijn broers Nathan en Jared en neef Matthew bijna aan. De manager van de band moest er tussen springen om de boel te laten bekoelen. En dat was niet de eerste keer...  Eerder kregen de broers ook al ruzie tijdens de Brit Awards. Daar gingen de broers zelfs echt met elkaar op de vuist. De ruzie in de band werd voornamelijk veroorzaakt door het excessieve drankgebruik van zanger Caleb. Na een flinke afkickperiode lijkt de rust wedergekeerd.

Baas boven baas

KinksToch is dit allemaal niets vergeleken met de haat die Ray en Dave Davies van The Kinks jarenlang voor elkaar voelden/voelen. De uitspreken van beide broers zijn bijzonder :
Dave Davies : "Ik kan het precies één uur met mijn oudere broer Ray uithouden en dat was eigenlijk te kort voor een concert."
Ray Davies : "De eerste jaren van mijn leven was ik dolgelukkig. Toen kwam mijn broer ter wereld."
Het was echter de gedeelde liefde voor de muziek, die hen toch samen tot The Kinks vormden. Echter de broers stonden elkaar letterlijk naar het leven. Vooral de jaloezie speelde daarbij een grote rol. Ray was de talentvolle zanger, de componist en kreeg alle eer. Het jongere broertje, Dave, met duidelijk veel minder talent, speelde de tweede viool. Je hoeft geen psycholoog te zijn om.......
De band wist het echter tot halverwege de jaren negentig uit te houden (meer dan 30 jaar). Toen verlosten de broers zichzelf uit het lijden. Maar ook hier zijn toch weer de geluiden van een reünie.

Goede harmonie

Natuurlijk zijn er genoeg voorbeelden hoe het wel kan. Kijk naar The Bee Gees, Jackson 5, Sparks, AC/DC en nog  veel meer. Al weten we natuurlijk nooit echt wat er achter de schermen heeft afgespeeld.Vinyl LP

Muziek op Vinyl

  VinylLP is een online vinyl lp winkel, gespecialiseerd in classic rock records. Behalve nieuwe grammofoonplaten verkopen we ook tweedehands lp's. Zo'n lp wordt altijd schoongemaakt en de plaat krijgt een nieuwe binnenhoes. Ook worden de albums voorzien van plastic lp hoezen.
Lp's zijn heden ten dage weer erg populair. Leuk om als cadeau bij Sinterklaas of Kerstmis of voor een verjaardag te geven. Of u nu een Queen lp of een Abba lp zoekt. Meestal hebben we deze op voorraad. Kijk ook even bij onze vinyl lp aanbiedingen.
Voor goede en goedkope vinylplaten moet u dus bij VinylLp zijn.
Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere