David Bowie had een wereldhit kunnen hebben : My Way

De Franse componist Jacques Revaux schrijft het lied ’For Me’, en biedt het aan verschillende zangers aan maar niemand lijkt geïnteresseerd. Na enig aandringen wil Claude François het nummer in 1967 wel op de plaat zetten, mits het voorzien wordt van een nieuwe tekst. Gilles Thibaut schrijft samen met Claude François, onder de titel ’Comme d’ habitude’, een nieuwe tekst. De inspiratie hiervoor put Claude François uit zijn net afgesprongen relatie met de zangeres France Gall. Het plaatje wordt opgemerkt door David Bowie, destijds nog een onbekende Engelse artiest. Hij voorziet de melodie van een Engelse tekst : "Even A Fool Learns To Love". foto - Vinyl-Lp : ankafoto - Vinyl-Lp : sinatraOok de Canadees Paul Anka, die wereldhits had met “Diana”, “Put Your Head on My Shoulders” of “Dance on Little Girl”, maakt tijdens een bezoek aan Parijs kennis met 'Comme d' habitude'. Hij schrijft eveneens een Engelse tekst op Revaux's melodie: 'My Way'. In tegenstelling tot Bowie krijgt Paul Anka van Claude François wèl toestemming om het nummer uit te brengen. Wanneer Anka vervolgens de Amerikaanse crooner Frank Sinatra weet over te halen om het lied op een single uit te brengen, is succes verzekerd. In maart 1969 staat de plaat op 27 in de Amerikaanse Billboard-hitlijst.Vinyl LP

Muziek op Vinyl

  VinylLP is een online vinyl lp winkel, gespecialiseerd in classic rock records. Behalve nieuwe grammofoonplaten verkopen we ook tweedehands lp's. Zo'n lp wordt altijd schoongemaakt en de plaat krijgt een nieuwe binnenhoes. Ook worden de albums voorzien van plastic lp hoezen.
Lp's zijn heden ten dage weer erg populair. Leuk om als cadeau bij Sinterklaas of Kerstmis of voor een verjaardag te geven. Of u nu een Queen lp of een Abba lp zoekt. Meestal hebben we deze op voorraad. Kijk ook even bij onze vinyl lp aanbiedingen.
Voor goede en goedkope vinylplaten moet u dus bij VinylLp zijn.
Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere