Boudewijn de Groot stopt met optreden

Volgens goede vriend, Henny Vrienten, stopt de 75-jarige zanger Boudewijn de Groot in 2020 met optreden.

Legendarische zanger en componist 

De Groot zal komend jaar nog tot half mei 2020 het podium betreden met De Vreemde Kostgangers, de gelegenheidsformatie die hij sinds 2016 vormt met Vrienten en George Kooymans. Het lijkt er nu op dat 15 mei in het Koninklijke Theater Carré het laatste optreden zal zijn van deze legendarische artiest.

Boudewijn de Groot geeft zelf weinig interviews. Boudewijn de GrootEind vorig jaar zei de Groot wel dat hij wel klaar was met het zingen van zijn grote hits. Boudewijn de Groot was vooral in de jaren zestig beroemd met nummers als Meisje van 16, Het Land van Maas en Waal en Welterusten mijnheer de President, een protestlied tegen de oorlog in Vietnam. Destijds stond hij bekend als de 'Bob Dylan van de Lage Landen'. Het nummer Avond, waar hij in 1996 de muziek voor schreef en dat hij in 1997 als single uitbracht en vooral bekend is geworden door de zin Ik geloof (in jou en mij), wordt beschouwd als één van de beste Nederlandstalige liedjes. Het stond zelfs in 2005 op nummer 1 in de top 2000 en kwam in november 2019 op de derde plaats als Nederlands mooiste liedje. Lennaert Nijgh schreef de tekst van het nummer al in 1973 voor zijn toenmalige geliefde Anja Bak, de huidige vrouw van Boudewijn de Groot.Vinyl LP

Muziek op Vinyl

  VinylLP is een online vinyl lp winkel, gespecialiseerd in classic rock records. Behalve nieuwe grammofoonplaten verkopen we ook tweedehands lp's. Zo'n lp wordt altijd schoongemaakt en de plaat krijgt een nieuwe binnenhoes. Ook worden de albums voorzien van plastic lp hoezen.
Lp's zijn heden ten dage weer erg populair. Leuk om als cadeau bij Sinterklaas of Kerstmis of voor een verjaardag te geven. Of u nu een Queen lp of een Abba lp zoekt. Meestal hebben we deze op voorraad. Kijk ook even bij onze vinyl lp aanbiedingen.
Voor goede en goedkope vinylplaten moet u dus bij VinylLp zijn.
Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere, info@vinyllp.nl