Legendarische platenproducer Bob Johnston overleden

Bob JohnstonDe legendarische platenproducer Bob Johnston(83), de man achter de platen die Bob Dylan, Leonard Cohen, Simon & Garfunkel en Johnny Cash in de jaren zestig beroemd maakten, is vrijdag tengevolge van hartfalen overleden in een hospice in Nashville.

Producer van klassiekers

Een van de eerste producties waar hij de hand in had was Dylan’s album Highway 61 Revisited, waarmee de singer-songwriter doorbrak naar het rockpubliek. Hij bleef vervolgens met Dylan samenwerken gedurende diens hele eerste Columbia-periode, tot en met het album New Morning uit 1970.
Johnston was daarnaast verantwoordelijk voor de opnamen van invloedrijke albums uit de jaren zestig als Bookends van Simon & Garfunkel, Parsley, Sage, Rosemary and Thyme, Songs from a Room en Songs of Love and Hate van Leonard Cohen en de Johnny Cash klassiekers At Folsom Prison en Johnny Cash in San Quentin.
Andere acts waren the Byrds, Pete Seeger, Jimmy Cliff, Moby Grape, Dino Valente en Willie Nelson.Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere, info@vinyllp.nl