Bob Dylan krijgt de Nobelprijs voor de Literatuur

De Nobelprijs voor de Literatuur is toegekend aan Bob Dylan, die wordt beschouwd als een van de grootste singer-songwriters van de de twintigste eeuw.

Bob DylanAl meer dan 50 jaar een icoon

Een woordvoerder van het comité zegt dat de prestigieuze prijs naar de muzikant gaat vanwege zijn poëtische teksten en zijn bijdrage aan de Amerikaanse muziekgeschiedenis. De 75 jarige Dylan heeft volgens de jury de status van een icoon, en zijn invloed op de hedendaagse muziek is immens. Hierdoor werd hem in 2012 ook de Presidential Medal of Freedom toegekend door president Barack Obama.
Vanaf 1961 kreeg Dylan bekendheid en succes als protestzanger. Hij staat bekend om zijn beladen teksten, waarin hij kritisch kijkt naar problemen op sociaal en maatschappelijk gebied. Enkele van zijn bekendste nummers zijn Like a Rolling Stone, The times they are a-changing' en Knockin' on Heaven's door.


Vinyl LP

Muziek op Vinyl

  VinylLP is een online vinyl lp winkel, gespecialiseerd in classic rock records. Behalve nieuwe grammofoonplaten verkopen we ook tweedehands lp's. Zo'n lp wordt altijd schoongemaakt en de plaat krijgt een nieuwe binnenhoes. Ook worden de albums voorzien van plastic lp hoezen.
Lp's zijn heden ten dage weer erg populair. Leuk om als cadeau bij Sinterklaas of Kerstmis of voor een verjaardag te geven. Of u nu een Queen lp of een Abba lp zoekt. Meestal hebben we deze op voorraad. Kijk ook even bij onze vinyl lp aanbiedingen.
Voor goede en goedkope vinylplaten moet u dus bij VinylLp zijn.
Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere