Black Sabbath stopt met optreden

In 2016 is er nog één tournee van de Britse metalband Black Sabbath en daarna stoppen ze er na haast 50 jaar definitief mee.

Black SabbathThe End

"Is this the end of the beginning - or the beginning of the end?", zingt Ozzy Osbourne op de openingstrack van het comebackalbum '13' van Black Sabbath. Het wordt blijkbaar dat laatste.
De afscheidstournee, The End, begint op 20 januari 2016. Het zal, volgens de mannen, alle eerdere tournees overtreffen. Eigenlijk zou de band al in november een allerlaatste concert spelen tijdens de Japanse editie van Ozzfest, maar dit is afgezegd.

De leeftijd gaat een rol spelen

Het is duidelijk dat de huidige leden, zanger Ozzy Osbourne, gitarist Tony Iommi en bassist Geezer Butler, op leeftijd zijn. Bij de 67-jarige Iommi werd in 2012 kanker geconstateerd en regelmatig wordt getest of de ziekte niet is teruggekeerd. Ook kampt hij met rugpijn. "Mijn lichaam kan niet veel meer aan."
De band bracht in 1970 zijn eerste album uit. Daarna volgden nog achttien studioalbums en vijf livealbums.
Er zijn al concertdata aangekondigd in de Verenigde Staten, Australië en Nieuw-Zeeland. Zeker is dat ze ook nog in Birmingham, Engeland optreden. Daar is de groep in 1968 begonnen en woont nog veel familie. Het is nog niet bekend of de band tijdens zijn afscheidstour ook naar Nederland zal komen.Vinyl LP

Muziek op Vinyl

  VinylLP is een online vinyl lp winkel, gespecialiseerd in classic rock records. Behalve nieuwe grammofoonplaten verkopen we ook tweedehands lp's. Zo'n lp wordt altijd schoongemaakt en de plaat krijgt een nieuwe binnenhoes. Ook worden de albums voorzien van plastic lp hoezen.
Lp's zijn heden ten dage weer erg populair. Leuk om als cadeau bij Sinterklaas of Kerstmis of voor een verjaardag te geven. Of u nu een Queen lp of een Abba lp zoekt. Meestal hebben we deze op voorraad. Kijk ook even bij onze vinyl lp aanbiedingen.
Voor goede en goedkope vinylplaten moet u dus bij VinylLp zijn.
Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere