The Black Crowes stoppen er definitief mee

Wegens een zakelijk verschil heeft de rockband The Black Crowes besloten om er mee te stoppen.

Black CrowesBand met een bijzonder retrogeluid

Black Crowes was een op blues georiënteerde rockband uit Atlanta, USA. De band met de broers Chris en Rich Robinson als drijvende kracht, werd in in 1985 opgericht onder de naam "Mr. Crowes Garden". De broers waren toen respectievelijk achttien en vijftien jaar oud. In 1989 maakte de bandleden, die waren beïnvloed door bands zoals Led Zeppelin, The Rolling Stones, The Faces, The Band, Little Feat, Creedence Clearwater Revival en door Southern rock, een democassette die er voor zorgde dat ze gecontracteerd werden door het platenlabel American Recordings. Vooral in de jaren negentig heeft de band verscheidende top 40-hits gehad en meer dan dertig miljoen platen verkocht. Ze stonden ook bekend om hun retrogeluid en hun uitgebreide jamsessies. De band had sinds zijn oprichting negen studioalbums uitgegeven. Hun album Shake Your Money Maker uit 1990 haalde vijf maal platina in de VS. In 2010 werden The Black Crowes opgenomen in de Georgia Music Hall of Fame.

Aandelenverdeling zorgt voor breuk

Een plan om de zakelijke aandelen binnen de band te herverdelen heeft geleid tot de breuk tussen de broers Rich en Chris Robinson. "Ik hou van mijn broer en respecteer zijn talent, maar zijn eis dat ik mijn gelijke deel van de band moet opgeven en onze drummer en partner Steve Gorman zijn aandeel voor 100 procent moet opgeven is niet iets waarmee ik kan instemmen", zo schrijft Rich Robinson.
De Crowes zijn vaker tijdelijk gestopt, onder meer door interne ruzies. In 2011 was de groep al even gestopt (iets meer dan een jaar) om meer tijd met familie en kinderen door te brengen en solo projecten te ondernemen. Chris richtte in die tijd Chris Robinson Brotherhood op, waar hij nu ook meer aandacht aan gaat geven.Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere