The Beatles waren de inspiratibron voor Charles Manson

In februari 1964 traden de Beatles op in de Ed Sullivan Show waar 73 miljoen mensen naar keken. Een van de 73 miljoen mensen die deze keer naar Ed Sullivan keken was ene Charles Manson. Hij was als eigentijdse hippie geheel geobsedeerd door The Beatles en stond daarbij ook nog eens aan het hoofd van een eigen’ hippie family’. The Beatles brachten in 1965 onder het label van "Capitol records’ een EPuit met de titel "The Beatles, yesterday and today". foto - Vinyl-Lp": Beatles HoesDe foto van het hoesje schokte de wereld die inmiddels gewend was geraakt aan het imago van de ’keurige’ popgroep. Een imago dat was bedacht door Beatles-ontdekker en manager Brian Epstein, welke zelf in 1967 op redelijk mysterieuze wijze zou komen te overlijden. De Beatles hebben altijd gezegd dat ze het hoesje hebben uitgebracht om van hun ’brave’ imago af te komen. Een plausibele verklaring, maar niet voor Charly Manson zoals later zou blijken. Het hoesje toont The Beatles gekleed in witte slagersjassen bezaaid met bloederige babypoppen waarvan de ledematen, vlees en afgerukte hoofden her en der over de bandleden zijn uitgestrooid. De fans en de wereld waren in shock. In aller ijl werd daarom al heel snel na de eerste verkopen besloten de hoesjes terug te halen uit de winkels en te vervangen door een ’nette’ foto. Een foto zoals de wereld The Beatles kende. "The Beatles zijn populairder dan God" was waarschijnlijk de meest controversiële uitspraak die John Lennon ooit heeft gedaan. De uitspraak werd volledig uit zijn verband gerukt door "England’s Evening Standard Newspaper" en gepubliceerd op 4 Maart 1966. foto - Vinyl-Lp : Charels MansonCharles Manson dacht na over de uitspraak van John Lennon en meende samen met meerdere ’aanwijzingen’, verborgen in het nummer "Helter Skelter" en "Revolution number 9" en ’Piggie’


Vinyl LP

Muziek op Vinyl

  VinylLP is een online vinyl lp winkel, gespecialiseerd in classic rock records. Behalve nieuwe grammofoonplaten verkopen we ook tweedehands lp's. Zo'n lp wordt altijd schoongemaakt en de plaat krijgt een nieuwe binnenhoes. Ook worden de albums voorzien van plastic lp hoezen.
Lp's zijn heden ten dage weer erg populair. Leuk om als cadeau bij Sinterklaas of Kerstmis of voor een verjaardag te geven. Of u nu een Queen lp of een Abba lp zoekt. Meestal hebben we deze op voorraad. Kijk ook even bij onze vinyl lp aanbiedingen.
Voor goede en goedkope vinylplaten moet u dus bij VinylLp zijn.
Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere