God Only Knows : Volgens MCcartney één van de beste nummers ooit

Paul MCcartney, heeft het nummer van Beachboy, Brian Wilson, God Only Knows, altijd een geniaal nummer gevonden, hij lied altijd een traantje als hij dat nummer hoorde. foto - Vinyl-Lp : brianwilsonThe Beach Boys waren in een prettige concurrentiestrijd gewikkeld met The Beatles. Misschien was 1966 wel hét momentum van de popgeschiedenis, de creativiteit spatte ervan af. Een belangrijke stimulans voor Wilson was het verschijnen van het vernieuwende Beatles-album Rubber Soul in 1965. In een poging dit album te overtreffen maakte Wilson in 1966 het Beach Boys-album Pet Sounds, dat als een van de grootste meesterwerken uit de geschiedenis van de popmuziek wordt beschouwd. Maar The Beatles zaten niet stil en brachten Revolver uit. Op zijn beurt moest Pet Sounds overtroffen worden door Smile, een zeer ambitieus en experimenteel album waarbij Wilson nauw samenwerkte met tekstschrijver Van Dyke Parks. Het werken onder tijdsdruk viel Wilson zwaar. Het verschijnen van het Beatles-album Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band in 1967 werd de genadeklap voor het Smile project; Wilson stortte geestelijk in en wilde niets meer met Smile te maken hebben. De jaren daarna zou de labiele en aan drugs verslaafde Wilson zelden zijn bed verlaten, en zijn rol binnen de band werd noodgedwongen snel kleiner. Uiteindelijk besloot Wilson in 2003, na 37 jaar, Smile alsnog te voltooien en live op te voeren. Op 20 februari 2004 werd het stuk in Londen voor het eerst opgevoerd. De hierop volgende tournee door Europa en Amerika in 2004 werd een ware triomftocht. Dat jaar verscheen tevens het album Gettin’ In Over My Head, waarop Wilson onder meer begeleid wordt door Eric Clapton en Paul McCartney. Eind 2004 verscheen het album Smile dat met lovende kritieken werd ontvangen.


Vinyl LP

Muziek op Vinyl

  VinylLP is een online vinyl lp winkel, gespecialiseerd in classic rock records. Behalve nieuwe grammofoonplaten verkopen we ook tweedehands lp's. Zo'n lp wordt altijd schoongemaakt en de plaat krijgt een nieuwe binnenhoes. Ook worden de albums voorzien van plastic lp hoezen.
Lp's zijn heden ten dage weer erg populair. Leuk om als cadeau bij Sinterklaas of Kerstmis of voor een verjaardag te geven. Of u nu een Queen lp of een Abba lp zoekt. Meestal hebben we deze op voorraad. Kijk ook even bij onze vinyl lp aanbiedingen.
Voor goede en goedkope vinylplaten moet u dus bij VinylLp zijn.
Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere