Amerikaanse zanger Scott Walker overleden

Scott Walker (links op foto), die vooral bekend is van de groep The Walker Brothers, is op 76-jarige leeftijd overleden.

Grote invloed op de popmuziek

De Walker Brothers, die overigens geen broers waren, hadden groot succes in de jaren 60 en 70 met de hitsingles The Sun Ain't Gonna Shine Anymore, No Regrets en We're All Alone. Walker BrothersZe brachten 6 albums uit. Als solo-artiest bracht Scott Walker, die eigenlijk Noel Scott Engel heette, veertien studioalbums uit, waarvan de eerste 4, Scott I tot en met IV, tot de meest invloedrijke popalbums uit de vorige eeuw worden gerekend.
Hij werd o.a door David Bowie en bands als Radiohead en Pulp als inspirator genoemd. De Britse krant The Guardian noemt de in Amerika geboren Walker, die al jaren in Engeland woonde, een van de meest innovatieve en consistente componisten van de twintigste eeuw.Vinyl LP

Muziek op Vinyl

  VinylLP is een online vinyl lp winkel, gespecialiseerd in classic rock records. Behalve nieuwe grammofoonplaten verkopen we ook tweedehands lp's. Zo'n lp wordt altijd schoongemaakt en de plaat krijgt een nieuwe binnenhoes. Ook worden de albums voorzien van plastic lp hoezen.
Lp's zijn heden ten dage weer erg populair. Leuk om als cadeau bij Sinterklaas of Kerstmis of voor een verjaardag te geven. Of u nu een Queen lp of een Abba lp zoekt. Meestal hebben we deze op voorraad. Kijk ook even bij onze vinyl lp aanbiedingen.
Voor goede en goedkope vinylplaten moet u dus bij VinylLp zijn.
Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere