Jan Akkerman, de beste gitarist, loopt van het podium af

foto - Vinyl-Lp : akkermanJan Akkerman is bekend van The Hunters, Brainbox en vooral van Focus. De innovatieve muziek van Focus, met Thijs van leer, gooit internationaal hoge ogen. De band staat 10 februari 1973 op de voorkant van het Britse muziekweekblad Melody Maker. De lezers van het blad verkiezen Jan Akkerman tot beste gitarist ter wereld in de poll die op 29 september gepubliceerd wordt. Akkerman laat daarmee o.a. Eric Clapton (2), Jimmy Page (5) en Santana (10) achter zich. Grote opschudding veroorzaakt Akkerman als hij bij de uitzending van het Grand Gala Du Disque halverwege een nummer opstaat en van het podium loopt. ’Er werd teveel door mijn muziek heen geluld,’ was zijn commentaar. In 1992 kreeg hij een ernstig auto-ongeluk, maar vanaf 1993 is hij weer actief. Akkerman is een gitarist, die voortdurend experimenteert met nieuwe apparatuur en gitaren. In januari 2005 werd hem een Gouden Harp toegekend, wegens zijn verdienste voor de Nederlandse lichte muziek.


Vinyl LP

Muziek op Vinyl

  VinylLP is een online vinyl lp winkel, gespecialiseerd in classic rock records. Behalve nieuwe grammofoonplaten verkopen we ook tweedehands lp's. Zo'n lp wordt altijd schoongemaakt en de plaat krijgt een nieuwe binnenhoes. Ook worden de albums voorzien van plastic lp hoezen.
Lp's zijn heden ten dage weer erg populair. Leuk om als cadeau bij Sinterklaas of Kerstmis of voor een verjaardag te geven. Of u nu een Queen lp of een Abba lp zoekt. Meestal hebben we deze op voorraad. Kijk ook even bij onze vinyl lp aanbiedingen.
Voor goede en goedkope vinylplaten moet u dus bij VinylLp zijn.
Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere