Abba komt met nieuw album en met een concertreeks

In november komt Abba na 39 jaar weer met een nieuw album, genaamd Voyage, uit. Hiervan zijn nu al de nieuwe nummers I Still Have Faith In You en Don't Shut Me Down op internet te horen.
AbbaTevens is er vanaf volgend jaar een concertreeks, genaamd Abba Voyage, met digitale versies van de bandledem in een nieuwe arena in het Queen Elizabeth Olympic Park in Londen, waarbij ze worden begeleid door een tienkoppige band. De ticketverkoop begint op 7 september. De digitale versies zijn een soort jonge hologrammen van Agnetha Fältskog (71), Anni-Frid Lyngstad (75), Björn Ulvaeus (76) en Benny Andersson (74), met een techniek die motioncapture wordt genoemd. Geruchten over nieuwe muziek van de band gingen al jaren de ronde.
ABBA werd in 1974 wereldwijd bekend door namens Zweden het Eurovisie Songfestival te winnen met het nummer Waterloo. De band scoorde vervolgens grote hits met nummers als Mamma Mia, S.O.S., Dancing Queen, Chiquitita, Super Trouper en The Winner Takes It All. De band wist in Nederland acht nummer 1-hits te scoren.

 Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere, info@vinyllp.nl