Berry, Chuck - I'm A Rocker

Speciale prijs € 7,00 Normale prijs € 9,45
Niet op voorraad
SKU
MWS000429
Kwaliteit
Prachtig
2dehands vinyl. Prachtig exemplaar. Lijkt wel nieuw. Hoes vertoont wel wat ringwear. Prachtig vinyl.
Herkomst : UK. PICKWICK CN 2019
Meer informatie
Artiest Berry, Chuck
Aantal units 1
Genre Pop, Rock
Kwaliteit vinyl EX     Uitleg : Klik hier
Kwaliteit hoes EX
Kwaliteit label VG+
Kwaliteit score (1...10) 7.9
Kwaliteit van album Prachtig
Tracks A1 Tulane
A2 Have Mercy, Judge
A3 Instrumental
A4 Christmas
A5 Gun

B1 I'm A Rocker
B2 Flyin' Home
B3 Fish And Chips
B4 Some People

Berry, Chuck - I'm A Rocker

Charles Edward Anderson '' Chuck '' Berry (geboren op 18 oktober 1926 in St. Louis, Missouri) is een Amerikaanse gitarist, zanger en songwriter.
Chuck Berry is een invloedrijke figuur en een van de pioniers van rock and roll muziek die voor het eerst in 1953 optrad. Cub Koda schreef: 'Van alle vroege doorbraakrock & roll-artiesten is er geen belangrijker voor de ontwikkeling van de muziek dan Chuck Berry. Hij is de grootste songwriter, de belangrijkste vormgever van zijn instrumentale stem, een van zijn grootste gitaristen en een van de grootste artiesten. '' John Lennon was beknopter: '' Als je rock and roll een andere naam wilde geven, zou je noem het 'Chuck Berry'. '' Berry was een van de eerste muzikanten die bij de opening in 1986 in de Rock and Roll Hall of Fame werd ingewijd. Hij ontving Kennedy Center Honours in 2000 in een '' klas '' met Mikhail Baryshnikov, Plácido Domingo, Angela Lansbury en Clint Eastwood. In 2004 plaatste Rolling Stone Chuck Berry # 5 op hun lijst met de 100 beste artiesten aller tijden. Hij stond ook op de zesde plaats op Rolling Stone's 100 grootste gitaristen aller tijden.
De Rock and Roll Hall of Fame omvatte drie nummers van Chuck Berry (Johnny B. Goode, Mayo, Rock & Roll Music), 500 nummers die de rol van Rock and Roll vormden.
Chuck Berry had een speciale plaats, in termen van geluidsontwikkeling, bij de formatie van Mersey-Beat in Liverpool.

Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere, info@vinyllp.nl