Beatles - Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band

Aanbiedingsprijs € 44,85 Normale prijs € 60,65
Niet op voorraad
Artikelcode
MWS001348
Kwaliteit
Zeer goed
2dehands vinyl.

Mooie hoes. Iets slijtage aan de randen/hoeken. Achterrand meeste slijtage. Mooi, maar gebruikt vinyl. Onder speciale lamp zie je wel gebruikssporen, haarlijnen en kleine krasjes, maar dat is niet echt storend (slaat niet over).
mono XEX637-1/638-1. Cuts-Outs aanwezig. Witte binnenhoezen. Printed and made by Garrod & Lofthouse Ltd.
Herkomst : UK. PARLOPHONE PMC 7027

Meer informatie
Artiest Beatles
Aantal units 1
Genre Pop, Rock
Kwaliteit vinyl VG+     Uitleg : Klik hier
Kwaliteit hoes VG+
Kwaliteit label EX
Kwaliteit score (1...10) 7.1
Kwaliteit van album Zeer goed
Tracks

Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band 1:57
With A Little Help From My Friends 2:34
Lucy In The Sky With Diamonds 3:21
Getting Better 2:42
Fixing A Hole 2:29
She's Leaving Home 3:19
Being For The Benefit Of Mr. Kite ! 2:35
Within You Without You 4:57
When I'm Sixty-Four 2:34
Lovely Rita 2:39
Good Morning Good Morning 2:30
Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band (Reprise) 1:17
A Day In The Life 4:55

Beatles - Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band

Op 1 juni 1967 kwam het legendarische album Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band van The Beatles uit; volgens velen het belangrijkste en invloedrijkste albums aller tijden. Het was het 8e studio album van de Beatles en door de opvallende hoes, innovatieve opnametechnieken en experimenten met nieuwe invloeden uit verscheidene muziekstijlen en -genres geldt Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band als een van de eerste conceptalbums, dat wil zeggen dat de nummers een muzikale en tekstuele samenhang vertonen, dit in tegenstelling tot een standaardalbum van een artiest of groep, dat vaak uit onsamenhangende nummers bestaat.
Het album stond 27 weken aan de top van de Engelse hitlijsten en het won vier Grammy Awards in 1968, waaronder Album van het Jaar als eerste rock LP. Ook in Amerika stond het album meer dan 3 maanden op nummer 1.
De titel van het album was een idee van Paul McCartney. Tijdens de laatste tour van The Beatles door de Verenigde Staten viel het hem op dat veel nieuwe Amerikaanse bandjes nogal buitenissige namen voor zichzelf hadden bedacht (The Mothers of Invention, Jefferson Airplane, The Jimi Hendrix Experience, The Grateful Dead, Creedence Clearwater Revival etc.). Daarbij vergeleken klonk ‘The Beatles’ in zijn oren nogal oubollig. En dat bracht hem op ’t idee om een alter ego voor The Beatles te creëren: Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band.
Het album laat invloeden horen uit verscheidene hoeken, waaronder de klassieke muziek, psychedelische muziek, muziek uit India en rock-'n-roll. Zeer bekende nummer zijn de titel song, Lovely Rita, When I'm Sixty-Four, With a Little Help from my Friends, Lucy in the Sky with Diamonds en het beroemde A Day in the Life.

Vinyl LP
Klavergriend 83 1356 KE Almere Flevoland
0634267103 info@vinyllp.nl