Beatles - Live! at the Star-Club in Hamburg Germany; 1962

Aanbiedingsprijs € 20,70 Normale prijs € 24,10
Op voorraad
Artikelcode
MWS002685
Kwaliteit
Prachtig
Prachtige klaphoes. Iets slijtage aan de randen. Mooi vinyl. Onder speciale lamp zie je wel gebruikssporen en haarlijnen, maar dat is absoluut niet storend.
Herkomst : NL
Label : Ariola 28947 XTB
Meer informatie
Artiest Beatles
Aantal units 2
Genre Pop, Rock
Kwaliteit vinyl VG+
Kwaliteit hoes EX
Kwaliteit label NM
Kwaliteit score (1...10) 7.5
Kwaliteit van album Prachtig
Tracks Intro
I Saw Her Standing There
Roll Over Beethoven
Hippy Hippy Shake
Sweet Little Sixteen
Lend Me Your Comb
Your Feet's Too Big
Twist And Shout
Mr. Moonlight
A Taste Of Honey
Besame Mucho
Reminiscing
Kansas City
Ain't Nothing Shakin' (But The Leaves)
To Know Her Is To Love Her
Little Queenie
Falling In Love Again
Ask Me Why
Be Bob A Lula
Hallelujah, I Love Her So
Red Sails In The Sunset
Everybody's Trying To Be My Baby
Matchbox
Talkin' 'Bout You
Shimmy Shake
Long Tall Sally
I Remember You

Beatles - Live! at the Star-Club in Hamburg Germany; 1962

The Beatles waren een iconische rockgroep uit Liverpool, Engeland. Ze worden vaak genoemd als de meest commercieel succesvolle en veelgeprezen band in de moderne geschiedenis, met innovatieve muziek, een culturele impact die heeft bijgedragen aan de definitie van de jaren zestig en een enorme invloed op muziek die nog steeds wordt gevoeld. Momenteel zijn The Beatles een van de twee muzikale acts die meer dan 1 miljard platen verkopen, waarbij alleen Elvis Presley dezelfde prestatie heeft kunnen leveren.
Na het veroveren van Europa, met succesvolle tournees naar Duitsland en Zweden, leidden de Beatles de muzikale 'British Invasion' uit de jaren zestig naar de Verenigde Staten. Hoewel hun oorspronkelijke muziekstijl geworteld was in jaren '50 rock and roll en homegrown skiffle, verkende de groep een grote verscheidenheid aan muziekstijlen, waaronder Psychedelic Rock, Experimental, Ballads, Western en Indian Classical onder anderen. Hun kleding, haarstijlen en uitspraken maakten hen trendsetter, terwijl hun groeiend sociaal bewustzijn hun invloed zag uitbreiden naar de sociale en culturele revoluties van de jaren zestig.
In het begin bestond de band uit George Harrison, John Lennon, Paul McCartney, Stuart Sutcliffe en Pete Best. De band kreeg zijn eerste grote break-playing in Hamburg, Duitsland, in enkele nogal louche nachtclubs, beginnend in 1960. Terwijl ze in Duitsland waren, ontmoetten ze ook Klaus Voormann, die later de cover zou ontwerpen van het album Revolver uit 1966. Stuart bleef in Duitsland nadat de anderen besloten terug te keren naar Engeland, en verloofd met collega-kunstenaar Astrid Kirchherr, om een ??paar jaar later te sterven aan een hersenbloeding.
The Beatles hebben meer nummer één albums gehad op de Britse grafieken en verkocht meer singles in het Verenigd Koninkrijk dan enige andere handeling. Volgens de RIAA zijn ze de best verkochte band in de Verenigde Staten, met 177 miljoen gecertificeerde units. In 2008 stond de groep bovenaan de lijst van Billboard-magazine van de meest succesvolle 'Hot 100'-artiesten ooit. Vanaf 2013 houden ze het record voor de meeste nummer één hits op de Hot 100-hitlijst met 20. Ze hebben 7 Grammy Awards ontvangen, een Academy Award voor Best Original Song Score en 15 Ivor Novello Awards. De Beatles zijn collectief opgenomen in de 100 meest invloedrijke personen uit het Time Magazine en zijn de best verkopende band in de geschiedenis. EMI Records schatte de verkoop van meer dan een miljard exemplaren. In 2004 rangschikte Rolling Stone The Beatles als de beste artiest aller tijden.

Vinyl LP
Klavergriend 83 1356 KE Almere Flevoland
036-7851885 info@vinyllp.nl