Beatles - Home And Away 1964..1966

Special Price € 88,65 Normale prijs € 104,10
Op voorraad
SKU
MWS900668
Kwaliteit
Nieuw

Boxset met 5 LP's met live optredens, geperst op willekeurig gemengd gekleurd vinyl.  Inclusief boek met harde kaft van 60 pagina's • Fullcolour A2-poster • Verpakt in een handgenummerde slipcase • Professioneel opnieuw gemasterd met achtergrondlijnen en vele zeldzame archieffoto's.

Meer informatie
Artiest Beatles
Aantal units 5
Ean 3575067800155
Genre Pop, Rock
Kwaliteit hoes M
Kwaliteit vinyl M     Uitleg : Klik hier
Kwaliteit label M
Soort Nieuw
Kwaliteit score (1...10) 10
Kwaliteit van album Nieuw
Tracks

Australia, Festival Hall, Melbourne, 17th June 1964, National Television Network

I Saw Her Standing There

You Can't Do That

All My Loving

She Loves You

Till There Was You

Roll Over Beethoven

Can't Buy Me Love

Twist & Shout

Long Tall Sally


United Kingdom, ABC Theatre, Blackpool, ITV Network, 19th July 1964 (Side One) & August 1965 (Side Two)

A Hard Day's Night

Things We Said Today

You Can't Do That

If I Fell

Long Tall Sally

I Feel Fine

I'M Down

Act Naturally

Ticket To Ride

Yesterday

Help


USA, Philadelphia Convention Hall, Philadelphia, 2nd September 1964, WXPN 88.9 FM

Twist & Shout

You Can't Do That

All My loving

She Loves You

Things We Said Today

Roll Over Beethoven

Can't Buy Me Love

If I Fell

I Want To Hold Your Hand

Boys

A Hard Day's Night

Long Tall Sally


France, Palais Sports, Paris, 20th June 1965

Twist And Shout

She's A Woman

I'm A Loser

Can't Buy Me Love

Baby's In Black

I Wanna Be Your Man

A Hard Days Night

Everybody's Trying To Be My Baby

Rock'n'Roll Music

Ticket To Ride

Long Tall SallyJapan, Budokan Hall, Tokyo, 30th June 1966

Rock 'N' Roll Music

She's A Woman

If I Need Someone

Day Tripper

Baby's In Black

I Feel Fine

Yesterday

I Wanna Be Your Man

Nowhere Man

Paperback Writer

I'm Down


Beatles - Home And Away 1964..1966

The Beatles, bestaande uit John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr, waren een invloedrijke Britse rockband die in 1960 werd gevormd in Liverpool. Ze worden beschouwd als een van de meest succesvolle en invloedrijke bands in de geschiedenis van de popmuziek.

The Beatles begonnen als een skiffle- en rock-'n-rollband, maar hun geluid en muzikale experimenten evolueerden snel. Ze waren innovatief in het combineren van verschillende stijlen, waaronder rock, pop, folk, psychedelica en zelfs klassieke muziek. Hun harmonieuze zang, gelaagde arrangementen en melodieuze composities waren ongekend voor die tijd.

De band brak internationaal door in 1963 met hun hits "Please Please Me" en "She Loves You". Gedurende de jaren 60 creëerden ze een reeks baanbrekende albums, waaronder "Revolver" (1966) en "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band" (1967), die als meesterwerken worden beschouwd en de grenzen van de popmuziek verlegden.

De Beatles stonden ook bekend om hun ongelooflijke songwriting. Lennon en McCartney vormden een van de meest succesvolle en invloedrijke songwritingduo's in de geschiedenis. Ze schreven tijdloze nummers met betekenisvolle teksten, zoals "Hey Jude", "Let It Be" en "Yesterday", die de tand des tijds hebben doorstaan.

Naast hun muzikale innovaties speelden The Beatles ook een belangrijke rol in de culturele revolutie van de jaren 60. Ze werden gezien als symbool van jeugdcultuur, vrede en vrijheid. Hun invloed strekte zich uit tot mode, kunst en sociale verandering.

In 1970, na talloze hits en succesvolle albums, viel de band uiteen. De leden gingen solo verder en behaalden individueel succes, maar de erfenis van The Beatles bleef voortbestaan. Hun muziek heeft generaties geïnspireerd en blijft populair. Ze hebben wereldwijd meer dan 600 miljoen platen verkocht en werden opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame.

Hoewel hun carrière kort was in vergelijking met andere bands, is het legacy van The Beatles enorm. Hun artistieke visie, vernieuwende geluid en tijdloze muziek hebben hen gemaakt tot een van de grootste iconen in de muziekgeschiedenis. Hun invloed op popmuziek en de bredere cultuur is onbetwistbaar en hun muziek zal voor altijd voortleven.
De Beatles zijn collectief opgenomen in de 100 meest invloedrijke personen uit het Time Magazine en zijn de best verkopende band in de geschiedenis. EMI Records schatte de verkoop van meer dan een miljard exemplaren. In 2004 rangschikte Rolling Stone The Beatles als de beste artiest aller tijden.

Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere