Beach Boys - Best of The Beach Boys Vol. 2

Special Price € 13,95 Normale prijs € 16,25
Op voorraad
SKU
MWS900721
Kwaliteit
Lijkt wel nieuw
Hoes heeft iets slijtage. De hoes heeft wat waterschade. Schitterend vinyl. Alleen onder een lamp zie je enkele haarlijntjes. T 20956.

Bij nieuwe albums kunnen wij helaas niet granderen, dat de foto van de hoes precies overeenkomt met de werkelijke hoes.

Meer informatie
Artiest Beach Boys
Aantal units 1
Genre Pop, Rock
Kwaliteit hoes EX     Uitleg : Klik hier
Kwaliteit vinyl EX
Kwaliteit label EX
Soort Gebruikt
Kwaliteit score (1...10) 8
Kwaliteit van album Lijkt wel nieuw
Tracks Barbara Ann 2:53
When I Grow Up 2:01
Long, Tall Texan 2:13
Please Let Me Wonder 2:39
409 1:58
Let Him Run Wild 2:21
Don't Worry Baby 2:45
Surfin' Safari 2:05
Little Saint Nick 2:00
California Girls 2:37
Help Me, Rhonda 3:07
I Get Around 2:12

Beach Boys - Best of The Beach Boys Vol. 2

The Beach Boys is een invloedrijke Amerikaanse rockband die in 1961 werd opgericht in Hawthorne, Californië. De groep bestond uit de broers Brian Wilson, Carl Wilson en Dennis Wilson, samen met hun neef Mike Love en hun vriend Al Jardine. De Beach Boys stonden bekend om hun harmonieuze zang, verfijnde arrangementen en hun kenmerkende surfrockgeluid.

De band brak door in de vroege jaren 60 met hits als "Surfin' USA", "California Girls" en "Good Vibrations". Ze creëerden een unieke mix van rock-'n-roll, doo-wop, surfmuziek en psychedelische pop, en hun nummers belichaamden het Californische strand- en surfleven.

Brian Wilson, de belangrijkste songwriter van de band, werd geprezen om zijn creatieve genie en vernieuwende productietechnieken. Hij streefde naar complexere arrangementen en gelaagde harmonieën, wat resulteerde in meesterwerken zoals het album "Pet Sounds" (1966), dat wordt beschouwd als een mijlpaal in de popmuziek.

Naast hun vrolijke en zonnige hits, exploreerde de band ook thema's als tienerangsten, liefde en melancholie in hun teksten. De muziek van The Beach Boys evolueerde in de loop der jaren, waarbij ze experimenteerden met verschillende genres en conceptalbums, zoals "Smile" (1967), dat pas in 2004 officieel werd uitgebracht.
De groep heeft meer dan tachtig hitsingles uitgebracht over de hele wereld , waarvan zesendertig VS Top 40 hits (de meeste van een Amerikaanse rockband), waarvan er vier de nummer één in de Billboard Hot 100-hitlijst bereikten. De Beach Boys hebben wereldwijd meer dan 100 miljoen platen verkocht en staan genoteerd op nummer 12 op de lijst van '100 Greatest Artists of All Time' van het tijdschrift Rolling Stone 2004.

Hoewel de band te maken kreeg met interne conflicten, persoonlijke problemen en veranderingen in de bezetting, hebben The Beach Boys een blijvende invloed gehad op de popmuziek. Hun harmonieën en melodieën blijven geliefd bij generaties muziekliefhebbers en hun muzikale nalatenschap wordt erkend als een belangrijk onderdeel van de Amerikaanse popgeschiedenis..

Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere