Ac/dc - Back In Black

Speciale prijs € 21,45 Normale prijs € 23,50
Op voorraad
SKU
E52566
Kwaliteit
Nieuw
Nieuw vinyl.

Label: Epic; 180gr.

Meer informatie
Artiest Ac/dc
Aantal units 1
Ean 5099751076513
Genre Heavy, Metal
Kwaliteit vinyl M     Uitleg : Klik hier
Kwaliteit hoes M
Kwaliteit label M
Ranking top 100 48
Kwaliteit score (1...10) 10
Kwaliteit van album Nieuw
Tracks

Hells Bells (5:09)
Shoot to Thrill (5:14)
What Do You Do for Money Honey (3:33)
Givin' the Dog a Bone (3:30)
Let Me Put My Love into You (4:12)
Back in Black (4:13)
You Shook Me All Night Long (3:28)
Have a Drink on Me (3:57)
Shake a Leg (4:03)
Rock and Roll Ain't Noise Pollution (4:12)

Ac/Dc- Back In Black -Ltd/Hq-

AC/DC’s Back In Black was het eerste album na de dood van zanger Bon Scott en was een rouwbetoon aan de eerste frontman van de band met een volledig zwarte hoes. Scott verliet 19 februari 1980 het leven na een nacht stevige alcoholconsumptie. Het noodlot had niet op een slechter tijdstip kunnen toeslaan; AC/DC’s laatste album, Highway to Hell, was een groot internationaal succes en de Australische rockers stonden op een keerpunt in hun carrière. Binnen een paar maanden was er een nieuwe zanger Brian Johnson. Samen met hun nieuwe aanwinst vertrokken de groep naar de Bahama’s om hun zevende studioalbum Back In Black op te nemen. Johnson kreeg meteen een volwaardige plek binnen de groep; hij werd niet alleen de nieuwe frontman, hij moest ook de teksten voor de nieuwe nummers schrijven. Op 25 juli 1980 – vijf maanden na het verlies van Scott  – lag het album in de winkels. Het album bleef na zijn release meer dan 130 weken in de Amerikaanse Billboard Charts en haast 50 miljoen exemplaren gingen over de toonbank. Back In Black is uiteindelijk het ultieme boegbeeld van de rock-comeback.
Hoewel het absoluut geen treurig klinkende plaat is, laat het overlijden van Scott toch zijn sporen na. Het album begint met klokgelui en twee van de tien songs refereren indirect aan de dood van de zanger, namelijk Hells Bells en de titeltrack. De ene song is nog beter dan de andere, met (naast de twee bovengenoemde tracks) de meezinger You Shook Me All Night Long als uitschieter. Maar de andere zeven songs doen er ook niet voor onder.
 Back In Black is een uiterst consistent en een uitstekend geproduceerd album, dat van begin tot eind laat horen waarom AC/DC tot op de dag van vandaag zo populair is.

Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere, info@vinyllp.nl