Clapton, Eric - Pop History Vol.9

Aanbiedingsprijs € 17,70 Normale prijs € 20,95
Op voorraad
Artikelcode
716
Kwaliteit
Prachtig
2dehands vinyl. Dubbel album. Prachtig vinyl. Bij solide klapbare hoes laat het geplastificeerde een beetje los en/of er zit lucht onder.
Herkomst : NLD. POLYDOR?
Meer informatie
Artiest Clapton, Eric
Aantal units 2
Genre Pop, Rock
Kwaliteit vinyl EX     Uitleg : Klik hier
Kwaliteit hoes VG
Kwaliteit label EX
Kwaliteit score (1...10) 7.4
Kwaliteit van album Prachtig
Tracks Record 1, kant 1:
Bottle Of Red Wine
Bell Bottom Blues
Rollin' And Tumblin'
Badge
Lawdy Mama
Strange Brew

Record 1,kant 2 :
Let It Rain
Spoonful
Anyday
Wrapping Paper

Record 2, kant 1:
Little Wing
Sweet Wine

Record 2,kant 2 :
After Midnight
Key To The Highway
Layla

Clapton, Eric - Pop History Vol.9

Eric Clapton (geboren Eric Patrick Clapton in Ripley, Surrey, Engeland op 30 maart 1945), bijgenaamd '' Slowhand '', is een Grammy Award winnende Engelse componist, zanger en gitarist die een van de meest gerespecteerde kunstenaars van het rocktijdperk is geworden, drie inducties winnen in de rock and roll hall of fame.
De muziekstijl van Clapton is tijdens zijn carrière veranderd, maar is nog steeds geworteld in de blues. Clapton wordt gecrediteerd als een innovator in verschillende fasen van zijn carrière, waaronder bluesrock met John Mayall & The Bluesbreakers en The Yardbirds (1963-1965), vroege single hit '' Come With Me '' van The Roosters, blues- hardrock (met Cream), en werk als sideman en soloartiest; hij heeft grafieksucces behaald in genres, variërend van delta blues (Unplugged) en psychedelische rock (Sunshine of Your Love) tot pop (Change the World) en reggae (I Shot the Sheriff). Eric Clapton was een vriend van George Harrison of the Beatles. Men denkt dat hij Layla heeft geschreven over de vrouw van Harrison, Pattie Boyd, met wie hij in 1979 trouwde nadat ze van George Harrison was gescheiden. Ze scheidden in 1988. Eric Clapton is ook uitgegaan van zangers Marianne Faithfull en Rosanne Cash, actrices Patsy Kensit en Sharon Stone en rockmuzes Cynrinda Fox en Geraldine Edwards, die een van de inspiratiebronnen was voor Penny Lane in Almost Famous. Hij is nu getrouwd met Melia McEnry en is sinds 2002. Ze hebben drie dochters bij elkaar.

Vinyl LP
Klavergriend 83 1356 KE Almere Flevoland
036-7851885 info@vinyllp.nl