Hendrix, Jimi - Still With Us

Special Price € 36,15 Normale prijs € 44,50
Op voorraad
SKU
1049
Kwaliteit
Lijkt wel nieuw
2dehands vinyl. lp ziet er mooi uit met een enkel haarlijntje, hoes heeft een beetje ringware. Misschien wel haast NM-.
Herkomst : NLD. ALB?
Meer informatie
Artiest Hendrix, Jimi
Aantal units 2
Genre Pop, Rock
Kwaliteit hoes EX
Kwaliteit vinyl EX     Uitleg : Klik hier
Kwaliteit label EX
Soort Gebruikt
Kwaliteit score (1...10) 8
Kwaliteit van album Lijkt wel nieuw
Tracks 1. Hush Now
2. Gotta Have A New Dress
3. Ballad Of Jimi
4. Gloomy Monday
5. Fool For You Baby
6. Flashing
7. Level - Instrumental
8. No Business
9. You Don't Want Me
10. U.F.O.
11. My Heart Is Higher - Instrumental
12. Simon Says
13. Day Tripper
14. Hornet's Nest
15. Love, Love
16. Don't Accuse Me
17. Strange Things
18. How Would You Feel
19. Knock Yourself Out - Instrumental

Hendrix, Jimi - Still With Us

James Marshall Hendrix (geboren Johnny Allen Hendrix, 27 november 1942 - 18 september 1970) was een Amerikaanse muzikant, zanger en songwriter. Hij wordt algemeen beschouwd als een van de meest invloedrijke elektrische gitaristen in de geschiedenis van de populaire muziek en een van de meest gevierde musici van de 20e eeuw.
In zijn korte vierjarige heerschappij als superster heeft Jimi Hendrix de woordenschat van de elektrische rockgitaar meer dan wie dan ook voor of na. Hendrix was een meester in het aanzetten van allerlei onvoorziene sonics van zijn instrument, vaak met innovatieve amplificatie-experimenten die feedback van astrale kwaliteit en brullende vervorming produceerden. Zijn frequente orkaanontploffingen van lawaai en verbluffende showmanship - hij kon en zou achter zijn rug en met zijn tanden spelen en zijn gitaar in brand steken - heeft zijn aanzienlijke gaven als songwriter, zanger en meester van een scala aan blues, R & B soms verdoezeld en rockstijlen.
Hendrix ontving verschillende muziekprijzen tijdens zijn leven en postuum, en de Jimi Hendrix Experience werd in 2005 opgenomen in de US Rock & Roll Hall of Fame en de UK Music Hall of Fame in 2005 Rolling Stone rangschikte zijn drie niet-posthume studioalbums, Are You Experienced, Axis: Bold as Love en Electric Ladyland als een van de 100 beste albums aller tijden. Rolling Stone rangschikte hem als de grootste gitarist aller tijden en de zesde grootste artiest aller tijden.

Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere